Изказване на треньора на Спартак 1918 Варна Димитър Димитров-Херо след срещата от 34-ия кръг на efbet Лигата, група от 11-то до 16-то място, между варненския тим и Септември, завършила 1:0 за домакините.
Димитър Димитров-Херо (треньор на Спартак 1918 Варна) – „Да, това го казах, че двата отбора, които играят феърплей, изпадат от елита. Отборите, които действително играха честен футбол изпадат. За съжаление в тази държава всичко е обърнато с краката нагоре. Това е нещо нормално – отборите, които играят честно и се опитват с футбол само да постигнат своите цели, не успяват, защото има много подмолни и нечестни действия. Да не говорим, тя корупцията е завладяла цялата държава, футболът не може да бъде някакъв оазис в тази пустиня, така че всичко беше ясно.
Отборът на Ботев писаха декларации срещу мен, в днешния мач видяхте каква декларация..., сега те трябва да се извинят не само на мен, но и цяла… Отборът на Хебър страхотен футбол играе на чужд терен, просто печели мачове в Славия, в Локомотив София, в Берое и сега, просто уважавам силната игра на този отбор на чужд терен, казвам го в кавички. Да, в плейофната фаза имаме две победи и две равенства, мисля че в тази група доказахме, че сме отбор, който изобщо не заслужава да изпадне.
Договорът на Димитър Димитров-Херо свършва, нямам предложение да остана, така че не ми остава нищо друго освен да напусна. Но даже и да имах предложение аз нямаше да остана, защото има неща, които не мога да приема. Още от първия ден, когато пристигнах тук, има бойкот срещу мен, мога да кажа, че даже хора от ръководството не искаха да остане в А група, от първия ден, но това са детайли, в които не искам да влизам навътре.“