Изказване на треньора на Септември Красимир Балъков след срещата от 34-ия кръг на efbet Лигата, група от 11-то до 16-то място между Спартак 1918 Варна и столичния тим, завършила 1:0 за домакините.
Красимир Балъков (треньор на Септември) – „Случи се това, което очаквахме. По начина, по който изпаднахме от efbet Лигата, можем спокойно да си вдигнем главата, тези млади футболисти могат спокойно да си вдигнат главата и да се приберат и да се подготвят ментално за Втора лига, където съм убеден, че те отново ще влязат в efbet Лига.
Не се получи, това, което много често се случва – създадохме толкова много положения, създадохме през първото полувреме 3-4 положения, които, ако може би нямаше това напрежение, въпреки че футболистите играха освободени от напрежение, щяха да вземат по-правилно решение. А не да я бият във вратата, а просто да я насочат във вратата, по този начин стават головете. Млади са, трябва да се учат, но желанието, амбицията днес и положенията ги имаше.
Аз преди малко казах – за тези два отбора, които играха днес, мисля че имаше феърплей, а изобщо като цяло в България винаги, без да показвам някакви ситуации, не е и моя работа, аз не съм и органът, не съм и човекът, който трябва да го прави, но все ми се струва, че в България, както и в политиката, така и във футбола ни, имаме един дълбок български феърплей…“