След няколкогодишно прекъсване на концертите си група „Легендите“ се завръща на българската музикална сцена. Първата обща авторска песен на групата ще звучи на лятното им турне в което е включен и Русе. Концертът тук ще бъде на 21 юни в Летния театър.
Парчето се нарича „Легенда за любовта“ и като стил обединява по нещо характерно от четирите групи, от които идват членовете на формацията.
Идеята е на Димитър Кърнев.
„Смятам, че, освен старите хитове и любими песни, има потенциал и за нова продукция от нас. Споделих желанието си с Данчо, Стенли и Косьо и ги помолих да ми се доверят. След няколко дни бях готов с композицията и всички много я харесаха. Вдъхновение ми дойде за основата на текста, за който допринесе и Ваня Щерева, както и Живка Шопова. И така, „Легенда за любовта“ ще е факт скоро, а на живо ще я изпълним в градовете от лятното си турне през юни и юли!“, разказва музикантът.
„Легендите“ обединява музиканти от три поколения в общ проект. Участват Йордан Караджов от „Сигнал“, Димитър Кърнев от D2, Константин Цеков от ФСБ и Станислав Сланев-Стенли. Гост-музиканти са Александър Обретенов и Васил Вутев.
Всеки от фронтмените ще изпее песен на друга група, чиито член не е.