150 години от освещаването си чества храмът „Свети Архангел Михаил“ в село Пиперково. Датата на освещаването на църквата е издълбана върху един от основните камъни на една от стените. По покана на местния свещеник отец Евгени празничната света литургия беше отслужена от отец Ростислав - наместник на Свищовската епархия в съслужение с още петима духовници. Местни благодетели дариха жертвено животно за приготвяне на курбан. Храната беше осветена и раздадена на събралите се миряни.
Църквата в Пиперково е построена в двора, където се е намирало бившето килийно училище, в продължение на няколко години и в градежа се включва почти цялото местно население. Неоценима помощ оказват и майстори-каменоделци, пристигнали в селото след приключване на строителството на моста над река Янтра край Бяла. Повечето от тях са били ученици на прочутия майстор Колю Фичето. За да се отлее камбаната, хората от селото доброволно събират всички предмети от мед и ги претопяват. С направените дарения камбаната, която и досега оповестява радостни и тъжни моменти, е отлята през 1894 година.
За да отбележат годишнината дойдоха и кметът на община Ценово д-р Петър Петров и председателят на Общинския съвет Георги Георгиев. Те подариха на църквата икона с лика на Архангел Михаил, а д-р Петров отправи специален поздрав към църковното настоятелство.