Договор за сътрудничество между Русенския университет и Университета по традиционна монголска медицина в Улан Батор бе подписан от двамата ректори - акад. Христо Белоев и проф. Камба Лама Дамдинсуран Нацагдорж.
След проведените обсъждания на съвместните дейности през последните 7 години между Русенския университет, Университета по традиционна монголска медицина, УМБАЛ „Медика“ и Лечебни заведения „Медика“ вчера се подписва нов договор който включва обмен на студенти, лекари и преподаватели.
По време на посещението акад.Христо Белоев бе удостоен с почетното звание Доктор хонорис кауза на Университета по традиционна монголска медицина на официално церемония в присъствието на много преподаватели и студенти.
Освен акад. Белоев в делегацията, която е на посещение в монголската столица, са още Алисе Муртезова - административен директор на лечебни заведения „Медика“, д-р Камен Милков - почетен консул на Монголия в Русе, д-р Панайот Панайотов от УМБАЛ „Медика“, журналистът от „24 часа“ и БНТ Георги Милков и др.