„Дунав“ загуби срещу ЦСКА 1948 в София с 0:2, но този мач вече е история, а днес отборът ще е домакин на изключително важен двубой срещу „Струмска слава“ /Радомир/. Часове преди срещата „Утро“ разговаря с временния старши треньор Мартин Ковачев.

- Г-н Ковачев, какво се случи в столицата?
- Не обичам да се оправдавам със съдиите, но не не дадоха стопроцентова дузпа. През първото полувреме головите положения бяха 3:1 в наша полза, след почивката столичани държаха повече топката, а ние разчитахме на контраатаки.
- Какво е състоянието на Йордан Димитров?
- Счупена е костица на дланта му. Тя е в гипс. Не знам дали не може да му се постави някаква олекотена шина, но не съм сигурен, че ще може да играе и при това положение. Но не е само той - на тренировката в неделя присъстваха само шестима футболисти!
- Шестима?
- Да! Мехмед Сабри, Мартин Костадинов и Емил Янчев ще са твърдо аут за мача срещу „Струмска слава“. Проблеми с травми имат Митко Тодоров, Георги Вълчев, Никола Колев, Миро Будинов, Илия Миланов. Днес /вчера/ почти половината отбор ще пътува до Разград за преглед и консулт при лекаря на „Лудогорец“ д-р Великов. Чудя се как ще съберем 11 здрави футболисти. При това положение повиках петима юноши. Освен това се усеща умора, защото едни и същи хора са титуляри през пролетта.
- Какво знаем за „Струмска слава“?
- Този отбор играе по-добре след назначението на Анатоли Нанков за старши треньор. Гледах на видео три мача на тима и ако го сравня по класа със съседите му по класиране, е по-добър от „Миньор“ /Перник/. Радомирци обикновено играят в схема 5-4-1. Затварят се добре в защита и бързо преливат във фаза атака. Много коварен отбор!
- Феновете се размечтаха за третото място и участие на бараж за Ефбет Лига. Каква е нагласата сред футболистите?
- Кой не иска отборът му да е по-напред! Такива мачове са особени и понякога се прегаря от прекалено голямо желание. Затова искам момчетата да са спокойни, а иначе съм сигурен, че ще се раздадат. Нека видим първо на кои хора ще можем да разчитаме. Много ще разчитаме и на публиката. Знам, че е работен ден, но до 18 часа има достатъчно време за придвижване до стадиона. Иска ми се този мач да се изиграе пред много повече фенове.  Русе е голям град и с хората по трибуните трябва да защитим футболните ни претенции.
- Желаем ви успех!
- Благодаря!