Съдовият хирург от Университетска болница „Канев“ д-р Петя Кашукеева е избрана за председател на общинската структура на „Продължаваме промяната“ в Русе, наречена „Промени Русе“.
„Вече няколко пъти Русе показа, че е готов за промяна. Нашата общинска организация трябва да затвърди добрите резултати от последните няколко избора. Знаете, че ако искаме да има дългосрочност в нашите намерения и действия, трябва да изградим силни и работещи местни структури“, заяви на учредителното събрание съпредседателят на ПП Кирил Петков.
На местните избори партията ще има кандидат за кмет и листа за общински съветници, целта й ще бъде да спечели доверието на русенци с нови идеи за развитието на града, стана ясно още от изказването на Кирил Петков.
„Общинската организация трябва да бъде инструментът, който ще помогне за победа на изборите наесен. В рамките на местната структура трябва да формираме местните политики, които ще имат реален ефект върху хората. Идеята на една отворена и демократична организация е да използва човешкия и умствен капитал на всички, за да може да се вземат най-ефективните решения“, посочи той.
Областният координатор на ПП Людмил Христов  призова гражданите на Русе и региона да се обръщат към общинската организация, когато искат да разкажат за значима местна кауза, да обсъдят проблемите на града или да предложат решение.
Заявката на Кирил Петков, че ПП ще има кандидат за кмет и листа за съветници може да подсказва, че парламентарната коалиция ПП-ДБ няма да се яви в този формат на местните избори. Засега този въпрос не е коментиран официално от лидерите на партиите в коалицията, макар че има публични заявки за необходимостта от запазването й. В политиката обаче всичко е възможно.