Ректорът на Русенския университет акад. Христо Белоев е на работно посещение в Университета по традиционна монголска медицина в Улан Батор начело на русенска делегация. Визитата е по покана на видния монголски учен проф. Камба Лама Дамдинсуран Нацагдорж, директор на Медицинския и обучителен център по монголска традиционна медицина „Манба Датсан“ в Улан Батор и ректор Университета за традиционна монголска медицина „Otoch Manramba“.
След останалите членове на делегацията са Алисе Муртезова - административен директор на Лечебни заведения „Медика“, д-р Камен Милков - почетен консул на Монголия в Русе, д-р Панайот Панайотов - основател и собственик на Лечебни заведения „Медика“ и известният журналист Георги Милков.
През 2017 г. по време на посещение на представители на Лечебни заведения „Медика“ в Университета по традиционна монголска медицина в монголската столица е подписан тристранен договор между Русенския университет, Университета „Otoch Manramba“ и Лечебни заведения „Медика“. Той става основа на трайно и дългосрочно сътрудничество, от което и трите страни са доволни и желаят задълбочаването и разширяването му.
До 1 юни предстоят работни срещи, лекция на акад. Христо Белоев, подписване на споразумение за обмен на студенти и преподаватели, посещения на базата на университета и др.