„Алианц Румъния“ трябва да плати на децата на загинал в катастрофа с румънски автомобил мъж по 120 000 лева обезщетение за загубата на баща им плюс разноските по делото, реши Окръжният съд в Русе. Преди 3 месеца друг състав на съда присъди същата сума за съпругата. Решението не беше обжалвано и вече е сила.   
Смъртоносната катастрофа става преди 7 години - на 16 май 2016-а, когато 59-годишният Г.Е. и 58-годишната му съпруга Е.Е. излиза с колата си „Фолксваген Голф“ на главния път Русе-Бяла от разклона за село Екзарх Йосиф. В този момент колата е ударена със 127 км/ч от карана от румънския гражданин Д.С. „Хонда“ и българинът губи живота си.
Д.С. представя застрахователна полица „Гражданска отговорност“ в „Allianz Tirac Asigurari“ S.A., Румъния и синът и дъщерята на загиналия, както и майка им, предявяват искане за заплащане на застрахователно обезщетение към ответното дружество, чрез представителя му у нас - ЗАД „Алианц България“. Получават отказ и се обръщат към съда с иск за по 120 000 лв. за всеки от тях.
С оглед близостта между членовете на семейството и тежестта на внезапно сполетялата ги загуба, Окръжният съд уважава исковете. Решението може да се обжалва, но вероятно и в този случай, както при воденото от майката дело, това вероятно няма да бъде направено.