„Тук сме за подкрепа на семейството и се надяваме отговорните лица да получат заслуженото си, т.е.да има надявам се присъда за тези, които са позволили това нещо да се случи“. Това сподели Светослав Трифонов, единот мнозината, които вчера се събраха на изписването на Белослав, бебето на починалата родилка в Русе.
След смъртта на 29-годишната Ивелина Маринова за бебето ще се грижат баща му Мартин и цялото семейство. Близките споделиха, че още преди раждането на второто си дете майката е подготвила всичко за него и няма нужда от средства или дарения. Познати и непознати изразиха съпричастност към болката на семейството на Ивелина и настояха да няма повече подобни трагедии.
„Ние идваме за подкрепа и най-после нещо да се промени в тази държава за лекарите и въобще за медицинския персонал, който не си върши добре работата“, каза Рени Неофитова.
„Тя беше уникална майка, може да видите и голямото й дете, държанието му, толкова много се е грижила за него, толкова беше привързана към нея, страхотна майка беше, страхотна майка“, сподели Елица Димитрова. 
За Георги Георгиев, свекър на Ивелина, все още няма отговор на много въпроси, свързани със случилото се в болницата и начина на работа там.
„Утеха единствено, пак няма да е утеха - каза той при посрещането на Белослав - но единствено, ако видя, че някой е влязъл в затвора и си е получил заслуженото, поне малко от малко някакво удовлетворение ще има“.
Ивелина бе погребана в събота в Червена вода, а съпругът й се сбогува с нея във фейсбук: „На 24.05.2023 ни напусна нашият вечен Ангел! Мили ангеле мой, помни, че някой ден завинаги с теб ще се съберем. Цялата наша любов изпращаме ти сега - да те топли там, във вечността! Завинаги в сърцето ми, любов моя!“, написа Мартин Симеонов.
Междувременно Окръжна прокуратура се е самосезирала по публикации в медиите за случая с починалата в АГ-комплекса към Университетската болница „Канев“ в града родилка. Образувана е прокурорска преписка за за причиняване на смърт на друго лице поради немарливо изпълнение на занятие, представляващо източник на повишена опасност. Ще бъдат разпитани всички, имащи отношение към случая. Ще се изиска цялата документация от лечебното заведение и ще се назначи експертиза за установяване на причините за настъпване на смъртта на Ивелина Маринова. При доказване на вина наказанието е от 1 до 6 години затвор.
Проверка по случая прави и изпълнителна агенция „Медицински надзор“.