Тазгодишното издание на маратон “Розова долина” в Казанлък ще стартира на 28 май и ще се състои в три състезателни дистанции - класически маратон 42 километра, полумаратон 21 километра и къса дистанция 10 километра. Това съобщават организаторите в официалния сайт на събитието. Началото и финалът на състезанието са пред Музея на розата в централния парк “Розариум”. Освен град Казанлък, състезателните дистанции включват и няколко други населени места в общината - град Крън и град Шипка и селата Енина, Шейново и Хаджи Димитрово. 
Маратон “Розова долина” е спортно събитие за всички любители на бягането с основна цел повишаване на двигателната активност на населението и запознаване с природата на Розовата долина, посочват организаторите. Той е част от програмата на Празника на розата, посветен на казанлъшката маслодайна роза. 
Организатори на спортното събитие са Община Казанлък, Туристическо дружество "Орлово гнездо" и спортен клуб "Орлово гнездо 1957". Заявка за участие са подали около 180 лекоатлети от цялата страна.