Ще направим всичко необходимо, независимо от цялата тази атака, която върви, да създадем редовна власт. Това заяви съпредседателят на парламентарната група (ПГ) на "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ) и председател на ДСБ Атанас Атанасов в ефира на Нова телевизия.
Притеснявам се, че процесът за съставяне на правителство ще бъде затруднен, каза той във връзка с обявеното снощи от съпредседателя на ПП Кирил Петков, че политици от ПП-ДБ са записвани по време на работни срещи.  
Правени са сглобки между отделни части от изречение, коментира още Атанасов. По думите му това „активно мероприятие“ е насочено срещу избирателите на ПП-ДБ, а от друга страна – срещу части от парламентарната група на ГЕРБ-СДС, които се съпротивляват срещу подкрепа на втория мандат на ПП-ДБ.
Атанас Атанасов запита защо все още не е връчен вторият проучвателен мандат за съставяне на правителство, след като в понеделник Николай Денков и Мария Габриел излязоха със съвместно изявление с предложение за ротация на премиерите с втория мандат.