С 10-дневна програма, завършила с концерт-спектакъл на 23 май, читалище „Искра 1898“ в Борово отпразнува 125 години от създаването си.
В рамките на честванията се състояха среща с Павлин Петров от БЧК-Русе и сина му Емо, на която бе представена книгата „Пътят на осиновяването“. Местният художник Матей Матеев откри самостоятелна изложба живопис, на която присъстващите се запознаха с разностранните таланти на твореца - художник,  писател,  алпинист, агроном, пчелар и се докоснаха до неговата емоционалност. На жителите на Борово гостува Драматично-куклен театър-Силистра, който представи комедията от Ст.Л.Костов „Вражалец“.
Финалният концерт-спектакълът „Искри от миналото и настоящето“ събра на сцената самодейните състави на читалището и гост-изпълнителя Здравко Мандаджиев.
Специално поздравление към читалището и читалищните дейци отправи кметът на Борово Валентин Панайотов. Той награди всички самодейни състави с почетни плакети за издигане имиджа на Борово на местно, национално и международно ниво. Специални бронзови статуетки бяха връчени на секретаря на читалището Атанаска Иванова и на председателя Мариана Минева за приноса им в развитието на културата в общината.
По случай годишнината и за заслугите си за съхраняването и надграждането на регионалните традиции и фолклор, както и за значимия принос за формирането и развитието на културно-просветна дейност в община Борово и региона, читалището е удостоено и с плакет „Св. св. Кирил и Методий“ на президента на Република България Румен Радев. За празника си „Искра 1898“ получи и специален поздравителен адрес от областния управител Анатоли Станев.