Какви са шансовете на „Дунав“ да направи немислимото с фамозен финален спринт във Втора лига и да завърши поне на място, което ще отвори възможност пред отбора да играе бараж за влизане в елита? Единият сигурен /99%/ директен участник е „Етър“, а в борбата за втората квота „Крумовград“ е с предимство пред останалите. Развръзката за третата предстои.
Ето и таблицата с оставащите мачове на замесените в екшъна тимове. Преди това обаче трябва да обърнем внимание на някои любопитни детайли.
А те са: „Крумовград“ взе 6 точки от „Етър“; „Марица“ загуби два пъти от „Дунав“, но е по-напред в класирането; през пролетта „Дунав“ взе едва 3 точки с 3 ремита в мачовете срещу последните три тима в класирането - „Созопол“, „Витоша“ и дубъла на „Ботев“ /Пд/. Видно е, че тази лоша серия натежава и поставя русенския отбор в най-неизгодната позиция в карето.
Какво казва регламентът при равен брой точки на два тима?
С предимство ще бъде отборът, спечелил повече в директните двубои. При паритет по този показател се отива към разглеждане на головата разлика. Ако и тя е 50:50 /например 50:37 срещу 53:40 - вкараните голове са с 13 повече от допуснатите/, с гърди напред ще е отборът, реализирал повече попадения. 

Васил ТОДОРОВ