Изказване на треньора на Спартак 1918 Варна Димитър Димитров-Херо след срещата от 32-ия кръг на efbet Лигата, група от 11-то до 16-то място между „соколите“ и Хебър, завършила с успех 2:1 за домакините.
Димитър Димитров-Херо (треньор на Спартак 1918 Варна): „Първото полувреме определено си личеше, че има напрежение. Имаше скованост и според мен, това беше причината Денис Баланюк на празна врата от 5 метра да удари гредата. Тогава наистина си помислих, че отново каръкът се завръща при нас. И като видях, че при първото влизане на Хебър получихме гол, действително ми минаха лоши мисли през главата.
Може би повратният момент беше изравнителният гол на Лерой Микелс. Това му даде наистина огромно самочувствие. Той започна да играе в лявата зона и да надиграва прекия си противник с лекота. Може би включването на Даниел Начев изигра доста положителен момент в конструктивен, състезателен план, защото той е футболист, който има качества в това отношение.
Тогава видях в тези минути Спартак, който аз искам да виждам и който съм убеден, че може да играе, ако го няма това напрежение, разбира се. Действително, че ми се иска да имаме по-траен контрол в средата на терена. По принцип ние тренираме тези две схеми – и с трима, и с четирима в защита, не сме го играли, защото при нас крайните защитници са такива по принуда, ние нямаме реално краен защитник и по тази причина играхме повече с трима централни. Но ще дойдат такива мачове, в които ще играем с четирима в защита. Това ни принуждава да търсим по-офанзивен начин на игра и да създаваме положения, за да можем да печелим мачове.
Надявам се всичко да зависи от нас. Притеснявам се, знаете в България… Три победи, ако се играе честно и коректно, както играем ние, убеден съм, че ще означават оставане, само че не съм много сигурен. Румен Руменов ще пропусне следващия мач, защото получи пети картон, за съжаление и няма да играе, а при мен скамейката е много къса, но ще трябва да търся вариант.
За мен най-важният мач е следващият – мачът с Берое. Ако ние спечелим този мач, аз съм убеден, че докрая можем да спечелим всички срещи. Имах разговор с човек от федерацията и му казах, че е недомислена история – не може отборите, които играят в понеделник, да ги сложиш да играят в четвъртък.“