В събота „Дунав“ надви „Миньор“ с 4:2 и записа трета поредна победа в първенството на Втора лига. След мача „Утро“ разговаря с временния старши треньор Мартин Ковачев.

- Г-н Ковачев, какво е обяснението, че надиграхте напълно съперника, а двубоят завърши само 4:2?
- Първото полувреме беше перфектно с това 3:0. Можехме да реализираме поне още два гола. На почивката бях сигурен, че ще настъпи известно отпускане и въпреки че предупредих футболистите да останат концентрирани, се случи. „Миньор“ не ни изненада с нищо, бяхме проучили добре този отбор и замисълът ни как да подходим в мача, се разви според плановете. Вместо да вкараме обаче четвърти-пети гол, стана 3:1, после се стигна и до 3:2 след странната дузпа.
- Какво мислите за отсъждането на рефера Мартин Марков?
- Този човек изнерви обстановката. Ако е имало дузпа, в което, меко казано, се съмнявам дълбоко, можеше да даде наказателен удар и за далеч по-ясен фаул срещу Комано. Добре е, че Йордан Димитров вкара четвърти гол, иначе щяхме да треперим до края въпреки очевидното ни превъзходство. Това е стара наша слабост - пропускаме да затваряме мачовете си, когато имаме достатъчно положения. И статистиката го показва - ако бяхме взели поне две от домакинските си мачове по-рано, класирането днес щеше да ни постави до „Етър“. Иначе съм доволен от себераздаването, енергията и агресията на абсолютно всички футболисти.  
- Какви бяха съображенията ви да смените Никола Колев и Мирослав Будинов?
- Никола получи осми жълт картон и при червен щеше да изгори за следващите два мача. Миро свърши работата си с два гола, а и исках да му дам почивка предвид гостуването на ЦСКА 1948 II.
- Какво се случи с Мартин Костадинов, че бе записан като титуляр, а в последния момент на терена излезе Джан Хасан?
- Мартин бе с болки в адукторите, които се засилиха по време на загрявката. Решихме да не рискуваме и заложихме на Джан, който направи отличен мач.
- Илия Миланов получи лекарска помощ на два пъти. Какво е неговото положение?
- Проблемът е стара травма в глезена. Мисля, че Илия ще е готов за идния мач.
- Емил Янчев?
- Той продължава да се лекува. Днес ще разберем дали има подобрение в състоянието му.
- От известно време не забелязваме дори сред резервите преотстъпения от „Спартак“ /Варна/ Никола Борисов. Какво става с този футболист?
- Прибра се в София, твърди, че има проблеми с някакъв нерв, праща медицински бележки. Вероятно няма желание да доиграе сезона в Русе.
- Какъв е изводът след трите поредни победи?
- Най-важното е да сме постоянни. Непрекъснато разговаряме на тази тема. Не е окей да направим един силен мач, а в следващия да се провалим. Колебанията в играта са стар проблем, въпреки че като обърнем поглед назад, в последните 17 срещи имаме само две загуби.  
- Забелязва се едно оживление във футболистите и то се чете в езика на тялото. На какво се дължи тази промяна?
- Винаги съм казвал, че играчите, с които „Дунав“ разполага, могат повече. Убеден съм, че е така. Мисля, че почнаха да си вярват, оттам се върна и настроението им.
- „Дунав“ е седми, но точките до зоната на баражите не са толкова много. Мечтаете ли вече за чудо в края на сезона?
- Ще играем мач за мач без условие да постигнем нещо на всяка цена. В таблицата е толкова гъсто, че не искам да правим никакви сметки. Не бива и да летим в някаква еуфория. Освен това съдбата ни не е само в нашите ръце. Ако конкурентите ни сбъркат и ни се отдаде възможност, ще се опитаме да стигнем колкото се може по-далеч. Няма невъзможни неща.
- Желаем ви успех в мача срещу ЦСКА 1948 II!