„Можеше днес да погребват мен, ако не се бях овладяла“. това каза вчера пред Нова тв 22-годишната Ева Калчева, която е била ударена от БМВ Х5, докато карала колело на велоалеята на пешеходната улица „Александровска“.
Тежкият и арогантен инцидент е станал около 14.50 часа в неделя в района на т.нар. Блок на борците.
„Видях черен джип, който караше с висока скорост и криволичеше между хората - майки, възрастни, малки деца, който в един момент се изравни с нас и очакваше ние да разчистим пътя за него, за да може той да продължи да кара. Всичко ставаше толкова бързо... Не можех да отреагирам навреме, той даде газ, караше право срещу мен и приятелката ми, като в последния момент той завива покрай мен и подавайки газ закача колелото ми. Ще очаквам обезщетение и ще очаквам да бъде наказан, защото такъв тип своеволия застрашават животи и си давам сметка, че можеше днес да погребват мен, ако не се бях овладяла. Късно вечерта ми се обадиха, шофьорът твърди, че не знае, че това се е случило“, каза още Ева, която по чудо се е разминала само с лека травма на лявата ръка.
„Карахме си спокойно и изведнъж изскочи насреща ни тази огромна кола, ускорявайки все повече и повече. Господ я опази в него момент, беше ли загубила баланс, щеше да е под гумите на автомобила“, допълни разказа приятелката на момичето Преслава Славчева.
Шофьорът е на 36 години, неправоспособен, съобщиха от полицията, без да уточняват дали мъжът е с отнета книжка или никога не е имал такъв документ.
Автомобилът е на баща му, който по време на произшествието е бил извън града. Предстои синът да бъде санкциониран, а за да получи обезщетение, потърпевшата трябва да заведе дело срещу него.