Футболистите на „Дунав“ изиграха страхотен мач и направиха нещо, което не се бе случвало от години -  записаха трета поредна победа! Този път русенският отбор подчини „Миньор“ /Перник/ с 4:2, но този резултат далеч не отразява обективно случилото се на Градския стадион. Ако дунавци бяха реализирали половината от головите си възможности и ако съдията от София Мартин Марков не бе помогнал на гостите с изсмукана от въображението си дузпа, на таблото трябваше да свети нещо от рода на 6:1, 7:1.
След бледите първи десетина минути дунавци удариха съперника си с две невероятно добри контри. Първо Юго Комано сервира топката от десния фланг и Мирослав Будинов бе точен с глава - 1:0. Огледалното упражнение бе повторено буквално след 120 секунди. Този път атаката се разви вляво, а брилянтното подаване бе на Джан Хасан. Будинов не сбърка след нов удар с глава 2:0.
Малко преди края на полувремето се стигна до 3:0, а Комано се отличи с втора асистенция. Французинът бе блокиран на крилото, но той се измъкна някак си и с фамозен спринт превзе почти половината игрище. В центъра тичаха няколко играчи на „Миньор“, но Комано ги елиминира с фино подаване към връхлитащия на скорост Денислав Минчев. Тази акция беше като по учебник.
„Миньор“ се поотвори след почивката и реализира гол с първия се изстрел, дело на непокрития Слишков.
Нататък мачът се превърна в сцена за невероятните глупости на съдията Марков. Реферът, който бе заподозрян още в средата на седмицата, че ще дойде в Русе като близък на футболни началници в „Миньор“, измисли скандална дузпа.
Играч на перничани получи пас зад защитата, но си поведе топката нескопосано, вратарят Николов го изпревари и я закова в ръцете си. Само Марков обаче видя наказателен удар и под бурните освирквания на публиката Мартин Стоилов направи 3:2.
Впрочем, от вчера в социалните мрежи циркулира клипче с тази ситуация. Дано видеото стигне и до Марков, но едва ли ще го трогне, още повече, че бе очевидно как обърна свирката след 60-а минута в полза на миньорци.
Нй-хубавото бе, че влезлият като резерва Йордан Димитров вкара невъзможен гол с гръб към вратата и отказа гостите от идеята, че могат да направят невероятен обрат с помощта на рефера.
Победата си е победа, но повече радва стилът, с който бе постигната. Този „Дунав“ е различен в последно време и заслужава повече внимание от русенската публика. А феновете, макар да не бяха кой знае колко много, станаха съучастници във футболния спектакъл с живата си и неподправена подкрепа.
Сега русенският отбор ще гостува на ЦСКА 1948 II, а на 30 май /вторник, 17.15 часа/ ще бъде домакин на „Струмска слава“.
„Дунав“: Даниел Николов, Георги Вълчев, Илия Миланов, Димитър Тодоров, Кристиян Господинов, Никола Колев, Мехмед Сабри, Денислав Минчев, Мирослав Будинов, Джан Хасан, Юго Комано, /Калин Георгиев, Йордан Димитров, Стоян Предев, Георги Петков/.