Ивайло Вълев и Малина Иванова са победителите в Маратона на приятелството в Плевен в класическата дистанция от 42,2 километра.
Вълев финишира за 2 часа и 54 минути. На второ и трето място завършиха съответни Калоян Ангелов и Денислав Найденов.
Малина Иванова измина разстоянието за 4 часа и 16 минути. Тя беше и единствената жена, финиширала в маратонската дистанция, и затова остана сама на стълбичката на награждаването на сцената на централния площад "Възраждане".
Ивайло Вълев спечели плевенския маратон и през миналата година, а Малина Иванова е победителка в неговото първо издание.
На церемония по награждаване бяха отличени и първите трима в щафетата, дистанцията от 10.55 км и полумаратон.
В щафетата и тази година на първо място са Иво и Валентин Илиеви (баща и син) с време един час и 25 минути. След тях се нареждат Светослав Славчев и Ивайло Спасов и Георги Георгиев и Николай Илиев.
Специална награда бе връчена на единствената двойка жени - Ваня Иванова и Стилияна Буковска.
На дистанцията от 10.55 км най-бърз е Ангел Ангелов, пробягал разстоянието за 39:13 минути. След него са Павлин Тодоров и Кристиян Георгиев. При жените първа е Мария Михайлова с време 43:48 минути, следвана от Ния Йотова и Цветелина Христова. 
В полумаратона победител стана Николай Ефремов с време един час и 21 минути, пред Станислав Грабчев и Самуел Папо. При жените на първо място е Теодора Петкова, пробягала 21,1 км за 1 час и 33 минути. На второ и трето място са Виктория Данова и Маргарита Дренова. 
Тазгодишното издание на Маратона на приятелството в Плевен събра повече от 600 бегачи в различните дисциплини. Те са представители от 16 държави, сред които Австралия, Беларус, Великобритания, Босна и Херцеговина, Германия, Гърция, Италия, Индия, Нова Зеландия, Украйна, Румъния, САЩ, България и други.
И тази година бе предоставена възможност на децата да участват в специалния формат Fun Run Kids. В зелените площи около старт-финала и на сцената всеки желаещ можеше да се включи и в игрите на открито Park+, насочени към популяризиране на здравословния активен начин на живот и приобщаването на хората с увреждания. 
Каузата, зад която маратонът застава през тази година, е подкрепа за програмата "Готови за успех" на фондация BCause, с която ще бъде осигурена стипендия за студент в Медицински университет в Плевен.