Общинските съветници отхвърлиха и двете предложения за промени в наредби, внесени от групата на СДС. Те касаеха възнагражденията на членовете на комисията по приватизация и следприватизационен контрол и реда за продажба на общински жилища.
Съветникът от СДС Деян Недков предлагаше да се намалят възнагражденията за членовете на Комисията по приватизация и следприватизационен контрол, които сега получават по една минимална заплата за участието си във всяко заседание и те да се приравнят с тези в останалите комисии, за които се плащат 18% от минималната заплата. И въпреки че никой от съветниците не се изказа против, със само 19 гласа „за“, 2 „против“ и 26 „въздържал се“ предложението не бе прието.
Отхвърлени бяха предложените изменния в Наредба 6 за продажба на общински жилища. Те целяха да се ограничи намаляването на общинския жилищен фонд като максималният брой на продажбите се ограничи до 3% от наличния фонд годишно, продаваните жилища са до 110% от новопридобитите от Общината, а броят на жилищата за настаняване под наем на граждани с установени жилищни нужди остане минимум 1400. Както стана ясно от дебатите обаче, повечето съветници смятат, че дългогодишните наематели на общински жилища трябва да имат ексклузивното право да ги закупят и то на сравнително ниска цена. Затова предложението получи само 20 гласа „за“, 10 „против“ и 17 „въздържал се“.
В началото на годината Община Русе проведе процедура за продажба на общински жилища при цена 1500 лева на квадратен метър. Получените заявки бяха близо 500, т.е. около една трета от наемателите на тези общински имоти, които по презумция трябва да са крайно нуждаещи се, всъщност имат финансови възможности да ги закупят.