Пламен Николаев, второкурсник в специалност „Технология и управление на транспорта“, спечели 13-ото издание на турнира по силов многобой „Strong Man“ /“Железен мъж“/ в Русенския университет. Победителят участва за пръв път в надпреварата за железни мъже, а негови съперници бяха седем студенти от различни специалности.
Състезанието премина в четири кръга - „Обръщане на гума“, „Хвърляне на пудовка“, „Фермерска разходка“ и „Теглене на автомобил“. В първия кръг състезателите обръщаха гума на трактор. Тя тежи около 130 кг, като с нея трябваше да преминат 20-метрово трасе. При „Фермерската разходка“ участниците изминаха 40 метра, държейки две големи бутилки, като всяка от тях тежи по 50 килограма. Младежите хвърляха и пудовка на най-голямо разстояние, а в последния кръг теглиха автомобил с въже.
„Тренирам всеки ден по два-три часа, за мен спортът е всичко. Трябва да спортуваме, за да сме здрави, силни, смели и млади“, каза след обявяването си за победител 22-годишният Пламен Николаев.
На второ място се нареди третокурсникът в специалност „Електроенергетика и електрообзавеждане“ Радослав Йорданов, а трети остана второкурсникът в специалност „Право“ Богомил Йорданов.