Водещата русенска депутатка от ГЕРБ-СДС се оказа въвлечена в интрига около анонсираното отстраняване на Иван Гешев. Във вчерашното си изявление, с което отхвърли възможността да се оттегли от поста, главният прокурор заяви, че след като в четвъртък номинираната от ГЕРБ-СДС за министър-председател Мария Габриел поиска оставката му, той се е обадил на един политик, който „считал за приятел“ - политик жена. Тя му е казала: „Разбери ме, бях до нея (до Мария Габриел), от нея го чух за пръв път“. Тогава на Гешев си направил извода, че това са го знаели много тесен кръг хора - „лицето Бойко Методиев Борисов и още един-двама“. 
„Много жени политици има в ГЕРБ. За разлика от други партии, жените получават шанс за кариера. Доколкото ми е известно, той не е споменавал име“, заяви по-късно пред журналисти Десислава Атанасова.
Интересът към нея беше провокиран от факта, че в четвъртък, когато Мария Габриел заяви, че първата задача на правосъдния министър в нейния кабинет ще бъде да внесе във ВСС искане за предсрочното освобождаване на Гешев заради уронване на престижа на съдебната власт, се проведе среща между Габриел и парламентарната група на ГЕРБ-СДС. До Габриел седеше само Десислава Атанасова, която отговаря на профила, зададен от Гешев.
Кратък енигматичен коментар направи и зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев, който отговори така на въпроса дали Гешев говори за Атанасова: „Светът е пълен със загадки“.
Дали изявлението на Гешев ще навреди по някакъв начин на Десислава Атанасова е трудно да се прогнозира, но засега изглежда, че няма да има последствия. Вчера тя придружи заедно с Томислав Дончев Мария Габриел в президентството при получаването на мандата за съставяне на кабинет.