Повече от 20 представители на университети от Албания, Босна и Херцеговина, Виетнам, Грузия, Йордания, Киргизстан, Малайзия и Тайланд ще гостуват до петък в седмата международна „Еразъм седмица“ в Русенския университет, която протича под мотото „Образование на бъдещето - предизвикателства и иновации“.
Програмата на форума включва презентации на участниците и лекции пред студенти и преподаватели, както и кръгла маса на тема „Предимства и недостатъци на хибридното обучение“.
Русенският университет е един от първите в страната, които организират „Еразъм седмица“ за своите партньори. Началото е поставено през 2014 година. Събитието привлича интереса на многобройни участници от партньорски институции от и извън Европейския съюз.
„Броят на студентите, които идват в университета за един или два семестъра на обучение по програма „Еразъм“ нараства с всяка изминала година, като за тази учебна година Русенският университет са избрали над 150 студенти“, съобщиха от висшето училище.
Вчера гостите от международния университет Ала-Тоо в Бишкек, Киргизстан, връчиха официално дипломите за почетното звание Доктор хонорис кауза на ректора на РУ акад. Христо Белоев и на проф. Ангел Смрикаров. Решението за присъждането им е взето през февруари. В мотивите са изтъкнати заслугите на акад. Белоев и проф. Смрикаров за модернизацията на висшето образование в страните от Централна Азия чрез използване на нови образователни технологии.