Пиян шофьор без книжка блъсна полицейски автомобил в Русе, след като униформени служители го преследвали, за да го спрат. Това съобщи регионалният говорител на МВР Даниела Малчева. 
Случаят е от неделя. Около 14:45 часа на тел. 112 постъпил сигнал, че шофьор в нетрезво състояние управлява агресивно джип „Порше Кайен“ в района на лесопарка „Липник“ край Русе. Граждани направили забележка на водача и двамата негови спътници, които отвърнали с тежки закани и тръгнали с луксозния автомобил към Русе. 
Полицейските екипи били пренасочени за установяване на колата. Тя била засечена от униформените служители, но шофьорът не се подчинил на подадените светлинни и звукови сигнали. Преследването му продължило по международния булевард „България“. В района при разклона за местността „Люляците“ той бил принуден да спре заради излизащи от местността автомобили. Водачът обаче потеглил назад и блъснал патрулния автомобил, като му нанесъл щети. Полицаите в него не са пострадали. След удара шофьорът и пътниците опитали да избягат, но били заловени от униформените. 
Установено е, че шофьорът на автомобила е 19-годишен младеж от град Ветово, Русенско. В колата пътували още двама мъже - на 23 и на 30 години. Те също са от Ветово и са познати на органите на реда. 
При проверката на шофьора е изяснено, че той е неправоспособен. Тестван е за алкохол като дрегерът отчел 1,72 промила. Младежът отказал да даде кръвна проба за изследване. Тестът му за наркотици е отрицателен. 
По случая е образувано досъдебно производство за извършеното престъпление, а 19-годишният е задържан. Работата по случая продължава.