Благодарствено писмо до служителите на русенското Първо РУ на МВР разпространи вчера сдружение „Аз имам камион“. Това е една от браншовите организации в транспорта, учредена през май миналата година и включваща фирми с до 5 камиона. В сдружението вече членуват над 70 фирми и броят им постоянно расте. Това са главно малки семейни предприятия, които оцеляват трудно на фона на новите правила за работа в Европа и на нелоялната конкуренция.
Към полицаите са отправени „огромни благодарности за изключително професионалното съдействие на колегите, придвижващи се към ГКПП „Дунав мост“ за преминаване в Румъния“.
„Признателни сме за регулирането и управлението на трафика на камионите през последните дни, спомагането за безопасното заобикаляне на почиващите камиони по Регламент 561/2006 г. Искрено се надяваме, че тази практика ще продължи и в бъдеще... и ви благодарим, че сте достойни хора, съпричастни с трудностите на нашата професия. С неприемането на България в Шенген и вие, и ние продължаваме да сме поставени в тежка ситуация поради независещи от нас обстоятелства. С вашето съдействие се чувстваме по-сигурни и защитени. Пожелаваме ви здраве, сили и успехи“, се казва още в писмото, подписано от Владимир Майсторов, председател на Управителния съвет на сдружение „Аз имам камион“.