Втори мач, втора победа - такъв е стартът на Мартин Ковачев и Диян Димов като временен треньорски тандем на „Дунав“!
След успеха с 1:0 у дома преди седмица срещу „Спортист“ /Своге/ русенският отбор надделя с 2:1 срещу „Беласица“ /Петрич/ в Симитли. Така „сините“ си върнаха за нелепата есенна загуба в Русе с 0:2.
Преди последните 3 мача от кръга дунавци вече са на седмо място с 43 точки, на 5 точки от третия в класирането тим на „Крумовград“ и на 4 от четвъртия - „Спортист“. До края на сезона остават още 4 мача.
Мирослав Будинов откри резултата в 42-а минута. Централният нападател спечели въздушен дуел за центрирана от Мартин Костадинов топка и бе точен с глава - 1:0. Домакините изравниха в 57-а с попадение на Мариян Вангелов. Десетина минути по-късно Будинов реализира гол номер 11 в тазгодишното първенство на Втора лига. Таранът изпълни дузпа за нарушение срещу Юго Комано в наказателното поле.
В следващия двубой на 20 май „Дунав“ ще бъде домакин на закъсалия с точките „Миньор“ /Перник/.
Но ето какъв бе коментарът на Мартин Ковачев пред „Утро“ за мача срещу „Беласица“.
„Знаехме, че петричани ще натиснат сериозно през първите 10-15 минути. Обикновено играта им е такава - бележат бърз гол и после се прибират на изчакване за контраатаки. Нашият отбор посрещна спокойно и организирано този натиск. Нататък бяхме тимът, който държеше юздите на мача. Създадохме доста голови положения, но по навик ги пропуснахме. Това е стара наша слабост. Вместо при 1:0 да вкараме втори, че и трети гол и да затворим срещата, допуснахме попадение след грешка в отбрана. Смених Митко Тодоров, защото получи контузия. Георги Вълчев също бе с травма, но му прави чест, че сам поиска да влезе в игра и се справи много добре. Лошото е, че вратарят Дамян Дамянов получи пети жълт картон и ще бъде наказан за един мач. Затова пък ще дадем възможност за изява на юношата Даниел Николов. Даниел е момче с качества, само трябва да е по-спокоен. Дали не мечтаем за нещо повече след тези резултати? Разбира се, всеки иска да е по-нагоре, но не всичко зависи от нас, а и от конкурентите. Важното е да продължим спокойно и по-уверено, пък и още преди две седмици ви казах, че нашият отбор може. След мача в Симитли феновете на съперника ни казаха, че „Дунав“ е най-добрият отбор, играл тази пролет срещу „Беласица“. Такива признания ни радват, но няма как да ни гламозамаят. Факт е, че нашите футболисти спечелиха победа с добра игра, затова и съвсем заслужено получиха двудневна почивка“, заяви Ковачев.
„Дунав“: Дамян Дамянов, Стоян Предев, Илия Миланов, Димитър Тодоров /Георги Вълчев/, Мартин Костадинов, Калин Георогиев, Мехмед Сабри, Емил Янчев, Мирослав Будинов /Йордан Димитров/, Никола Колев /Кристиан Господинов/, Юго Комано.