Тарт с лимонов крем, ягоди и бял шоколад донесе първото място на Павел Петров от Дойче шуле и Светослав Александров от ПГ по туризъм на шестото издание на международното кулинарно състезание за деца „Като шеф готвачите“. То се проведе в рамките на изложението „Уикенд туризъм“ в Русе и бе организирано от Професионална гимназия по туризъм „Иван П. Павлов“, с подкрепата на Община Русе, ОП „Русе арт“, Съюз на хотелиерите и ресторантьорите и ресторант „Кралска закуска“. Темата тази година бе приготвяне на десерт, а в предизвикателството се включиха шестима ученици от Русе и техни връстници от Румъния и Молдова.
Второто място заеха Ивайло Александров от ОУ „Любен Каравелов“ и Чурину Андрееа от Молдова с панакота с ягодово кули. Трети станаха Яна Харалампиева от ОУ „Олимпи Панов“ и Стефани Коева от ПГ по туризъм с шоколадово суфле.
Зам.-кметът Златомира Стефанова връчи Специалната награда на Община Русе на отбора на Йордан Пешковски от ОУ „Ангел Кънчев“ и Ана-Мария Теодора от Румъния с бисквитена торта.
Специалната награда на Съюза на хотелиерите и ресторантьорите-Русе бе присъдена на Ванеса Вангелова от ОУ „Тома Кърджиев“ и Светлозар Стоянов от ПГ по туризъм за чийз кейк киндербуено в чаша, а специалната награда на Fitness Chef Ruse бе връчена на отбора на Ангелина Михайлова от ОУ „Братя Миладинови“ и Марияна Събева от ПГ по туризъм за тирамису в чаша с карамелена слама.