„Индустриален парк ЛВЗ“ ЕООД и Русенски университет ще си сътрудничат за създаване на още по-добри възможности за професионална реализация на младите хора, които се обучават в университета и задоволяване на нуждите на бизнеса от квалифицирани кадри. Подписи под споразумението положиха управителят на „Индустриален парк ЛВЗ“ ЕООД инж. Спасимир Димитров и ректорът на РУ акад. Христо Белоев.
Освен възможностите за стажуване и практическо обучение, в което студентите да придобият опит и да се подготвят за успешен старт в изучаваната професия, договорът предвижда и осъществяване на активен обмен на опит, научни кадри и лекторски състав, провеждане на семинари, курсове и обучения с цел увеличаване капацитета и креативността на инженерно-техническия персонал на „Индустриален парк ЛВЗ“. Договорена е и съвместна дейност за хармонизиране на образователните стандарти на университета с най-добрите примери от страните в Европейския съюз.
Предвижда се „Индустриален парк ЛВЗ“ ЕООД да изгради помещения за научноизследователска и развойна дейност, иновации и технологичен трансфер, лаборатории за различни тестове.