Отборът на „Дунав“ с волейболисти старша възраст завърши пети във финалите на държавното първенство в София. А нагласите бяха други предвид формата на тима и с логичните очаквания да се намеси в борбата за медалите. За турнира в столицата „Утро“ разговаря със старши треньора на дунавци Красимир Миронов.

- Г-н Миронов, очаквахте ли такъв развой на събитията?
- Не, но имах едно наум, като видях в каква група се паднахме. Още тогава казах пред вашата медия, че отборите са почти равностойни. Другата група беше определено по-слаба. Момчетата се постараха - спечелиха два мача, но останаха трети в потока. Абсолютен малшанс! Така се наложи да играем за петото място срещу „Славия“. В интерес на истината очаквах повече като класиране, въпреки че, честно казано, нашият отбор не прелива от някакви суперзвезди. Нашата сила беше в колектива. Жал ми е за тези момчета, защото положиха огромен труд през последните 2-3 години. Те заслужаваха да са най-малко в четворката. Иначе направиха уникален сезон и статистиката го доказва - от 16 мача спечелиха 15 и загубиха само срещу ВК „Стойчев-Казийски“. Срещу този труд останаха едва пети. Не мисля, че е справедливо, но в спорта се случват такива неща. Примерът е с „Черно море“. Разгромихме на два пъти този отбор по време на редовния сезон, а той се класира втори на финалите. Няма логика, но това е положението. Може да не звучи много дипломатично, но едва ли ще имам възможност да тренирам нататък толкова талантлива генерация. Тези момчета бяха перфектни - като дисциплина, характер, възпитание, интелект. Аз съм горд с Владимир Димитров, Дейвид Пенев, Огнян Христов, Боян Христов, Калоян Божинов, Ивелин Червенков, Марио Дамянов, Адриян Сипов, Валентин Наумов, Мартин Стоянов, Георги Георгиев и Александър Дяков, който можеше да ни помогне много, но заради контузия не взе участие във финалите.
- Може би ще се реализират в мъжкия отбор?
- Половината от тези състезатели завършват скоро средното си образование и може би част от тях ще тръгнат по други градове. Тези, които останат, ще са с отворени врати за първия тим. Ако има такъв.
- Защо? Има ли опасност да няма?
- Казвам го за всеки случай.
- А какво става със Симеон Добрев, който игра като преотстъпен в „Нефтохимик“?
- Както ви е известно, той стана шампион с бургазлии и отново се завърна в Русе. Той е играч на „Дунав“. Друг е въпросът, че може би ще има нови преговори за следващ негов ангажимент в „Нефтохимик“. В момента е на лагер с мъжкия национален отбор. Казах ли преди време първо в „Утро“, че Симеон ще стане класен волейболист?
- Казахте.
- Сега ще кажа същото за Огнян Христов, който бе повикан за лагер с националния отбор за волейболисти до 19 години. Ако продължава да се труди както досега, спокойно мога да заявя, че ще е следващият топ състезател от школата на „Дунав“.
- Дано да е така. Желаем ви успех във следващите кампании с мъжкия и юношеския отбор.
- Благодаря!