През втората половина на тази година Национална компания „Железопътна инфраструктура“ ще открие процедура за ремонт на многострадалния подлез от бул. „България“ към централна жп гара Русе. Това отговоря транспортният министър Христо Алексиев на въпрос от русенския депутат Иван Белчев, който сигнализира за катастрофалното състояние на съоръжението.    

От години подлезът не се поддържа адекватно, при дъжд вода тече от тавана и стените, образувайки огромни локви, стените се рушат, част от плочките са счупени, а осветлението е нищожно и преминаването не е безопасно както денем, така и нощем. 
За ремонт на подлеза ще бъде обявена обществена поръчка за изготвяне на инвестиционен проект, за изпълнение на строителни работи и строителен надзор. Предвижда се рехабилитация на гаровия подлез, укрепване на основата, включително направата на нови асансьори, чрез които ще се създадат условия за достъп на лица с намалена подвижност. В проекта е предвидено и изграждане на осветление и видеонаблюдение в подлеза.
В северната част на гаровата платформа ще бъде изградена дренажна система, включително вертикална планировка. Включена е и направата на козирка. Фасадната каменна облицовка, фризовете и капителите ще бъдат възстановени и укрепени.