Няма да подкрепим предложението за подземните паркинги просто така, защото то е лишено от всякаква обосновка, заявиха вчера на пресконференция общинските съветници от Синята коалиция плюс ВМРО. Те смятат, че писмото за инвестиционните намерения на „Глобъл мениджмънт парк“ е лишено от конкретика и обидно за местния парламент. Достатъчно било само да се посочи, че в документа срещу подписа не пишело конкретно име, а просто „управител“. Не било ясно откъде фирмата, която е регистрирана преди по-малко от 6 месеца на ул. „Момина сълза“, ще извади декларираните 18 млн. лева. Освен това се набивало на очи, че тази сума е същата като инвестицията за изграждане на инсталацията за оползотворяването на боклука. За капак фирмата искала да направи и управлява Синя зона, а общината не можела да отговори нито каква територия ще се обхваща, нито дали въобще има нужда от подземни паркинги. Липсвали и всякакви сметки за възвращаемостта на инвестицията. Стари разчети показвали, че при 2500 места в Синята зона годишната печалба е над 2,7 млн. лева и че за 7 години инвестицията ще се изплати.
Дали е нужен нов подземен паркинг, след като близо 1000 паркоместа се предвиждат до Спортната зала, още около 60-70 в подземния паркинг на Доходното. Арх.Венцислав Илиев изрази учудване, че в центъра може да се намери подходящо място за нов паркинг с 1000 места.
Впрочем и в проекта за подземния паркинг, и в този за инсталацията за боклука, опозицията вижда сериозни основания да се съмнява в прозрачността и да подозира, че зад инвеститорите стои сянката на някои управляващи. Липсвали гаранции, че тези проекти няма да обременят гражданите с по-високи такси.
По повод на инсталацията Юлиян Гарелов цитира думи на зам.-кмета Свилен Иванов от януарската сесия, когато бе вдигната такса битови отпадъци, че това се прави с цел да се събере по-голям преходен остатък, с който да се направи съоръжението, без в следващите 5-10 години да поскъпва налогът. Сега, когато се предлага инсталацията да се гради от частен предприемач, парите за какво ще отидат, попита Гарелов. Той се усъмни и в размера на сумата от 18 млн. лева. Посочи, че по времето на зам.-кмета Валентин Вълчев се събирали оферти за 2 инсталации, сепарираща и преработваща, и тогава ставало дума за 8 млн. лева общо.
Сините и ВМРО смятат, че за да бъде всичко това  законосъобразно, или трябва да се обяви концесия, или да се върви към публично-частно партньорство.
Дясната опозиция обяви още, че на сесията ще подкрепи ликвидацията на хлебозавода, но не и назначаването на управителката Росица Цанева за ликвидатор.