Комисията за защита на конкуренцията отхвърли жалба на консорциум „Паркстрой“ ДЗЗД срещу Община Русе срещу решението за отстраняването му от участие от обществената поръчка за поддържане на озеленените площи и декоративна растителност на терени общинска собственост и междублоковите пространства на територията на град Русе. Решението за това бе взето още през февруари, а КЗК умува върху жалбата близо 3 месеца, стопирайки цялата процедура.
Община Русе планираше да отдели за поддръжката на озеленените площи до 1,8 млн. лева с ДДС годишно, като договорът, който ще бъде сключен с изпълнителя, можеше да се удължи до три години. Предвиждаше се от предвидените 1,8 млн. лева с ДДС за година 970 000 лв. да струва поддържането на озеленените площи и декоративната растителност. 280 000 лв. да отидат за почистването на терени за широко обществено ползване, а 550 000 лв. да се платят за почистване на междублокови пространства. 
Консорциум „Паркстрой“ ДЗЗД, в който влизат добре познатите „Инфрабулпак“ ЕООД и „Вектор“ ЕООД, бе единствен кандидат по обществената поръчка, но бе отстранен заради несъответствие с условията й. КЗК сега потвърждава това решение, постановявайки, че представеното от двете фирми техническо предложение не съответства на условията по процедурата за възлагане на обществена поръчка. Решението подлежи на обжалване пред Върховния административен съд.