Областният информационен център (ОИЦ) в Русе организира на 9-и май информационно събитие под мотото „Европейска подкрепа за дуалното обучение“. Във фойето на Доходното здание професионални гимназии ще представят резултатите от проекти за дуално обучение и ученически практики по оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж - 2014-2020“ пред представители на бизнеса, съобщи управителят на ОИЦ в Русе Диана Аврамова.
Възпитаници на училищата ще демонстрират за широката общественост какви знания и умения са получили, благодарение на практиките и дуалното образование. Ще има и викторина с награди за участниците от професионалните гимназии, а Русенският университет и Агенцията по заетостта ще популяризират възможностите, които предоставят за обучение, заетост, квалификация и преквалификация. 
Събитието на ОИЦ-Русе, е част от общата годишна инициатива на мрежата от областни информационни центрове в страната за популяризиране на кохезионната политика на Европейския съюз в България. То е посветено на Европейската година на уменията и на Деня на Европа - 9-и май. Инициативата се осъществява в партньорство с Регионалното управление на образованието в Русе.