Сдружение „Стартъп Фактори“ /“Startup Factory“/ организира безплатен семинар в Русе на тема „Как изкуственият интелект ще промени живота ни“. Той ще се състои на 15 май от 19.00 часа в популярното заведение за печива, фермерски продукти и крафт бира „Хабитати“ на ул. „Добри Немиров“ 11 /до Американското пазарче/.
Емил Стоянов ще представи актуалните възможности на изкуствения интелект за ускоряване и подобряване на работата ни. Той е един от основателите на авторитетната русенска компания „Речек“ /“Recheck“/, която се занимава с адаптирането на блокчейн технологията към нуждите на различните бизнеси и е експерт в областта на блокчейн, софтуерна архитектура и изкуствен интелект. Изпълнил е технологични решения за водещи мултинационални компании.
Лекторът ще разгледа конкретни примери за използване на чатботове в различни сценарии и области на приложение. Специално внимание ще обърне на предимствата и рисковете, които са свързани с работата с изкуствен интелект на този етап на развитието му.
Събитието е насочено към разработчици, предприемачи, граждански активисти, ученици и студенти, както и всички, които се интересуват от изкуствения интелект и неговия огромен потенциал. За участие се изисква задължителна регистрация и изтегляне на билет от адрес https://bit.ly/3ndZ8wA. Присъствието е безплатно, но местата са ограничени до 30.