Най-голямата крипто и блокчейн компания в света - „Binance“ („Байнанс“), гостува в Русе на 30 май, за да представи плановете си специално за българските потребители. Срещата с русенските крипто ентусиасти ще се проведе от 18:30 часа в нощен клуб „Шоурум“. Това ще бъде първото емблематично събитие на компанията в нашия град.
Участниците ще имат възможност да се запознаят на живо и да поговорят с екипа на фирмата в България, с някои от представителите на Binance Angels общността у нас, както и с други крипто ентусиасти от града и региона. Ще бъдат разгледани възможностите за инвестиране и пасивен доход на борсата „Binance“, приложенията на незаменимите токени (NFT) в реалния свят и други важни за крипто индустрията теми.
„Binance“ е глобална компания, която управлява най-голямата борса за криптовалути с годишен оборот от близо 5 трилиона долара. Приходите й за 2022 г. възлизат на 12 милиарда долара. Гигантът в сектори има две собствени криптовалути и свой блокчейн, който поддържа интелигентни договори и е съвместим с виртуалната машина Ethereum.
Макар да се ползва с доверието на потребителите, „Binance“ води тежки битки с финансовите регулатори в множество държави, които смятат, че криптовалутите дават възможности за заобикаляне на данъчни задължения и пране на пари. Компанията беше принудена да спре услугите си за клиенти от САЩ, Канада и Великобритания, но има своя дъщерна борса в Малта и регулаторно одобрение във Франция и Италия.