Митрополит Наум въведе вчера Бойко Борисов в обновения храм „Света Петка“, който бе ремонтиран с европейски пари и държавно финансиране от около 750 000 лева, отпуснати от последното правителство на ГЕРБ. Бившият премиер беше придружен от русенския депутат от ГЕРБ и областен координатор на партията Георги Кръстев, регионалния координатор Пламен Нунев и общинския координатор за Русе Бедрос Пехливанян. По-рано дядо Наум служи при откриването на новия храм „Св. Цар Борис-Михаил“ в Разград, където присъства и Бойко Борисов.
„Храмът щеше да се събори, а сега е един прекрасен храм. През тези две години, което сме направили, е все с финансиране с наши проекти“, заяви Борисов.
„Надявам се да има правителство“, заяви по-късно той и още веднъж каза, че ГЕРБ няма как да подкрепят предложения проектокабинет на ПП-ДБ в този му вид.
„Ние искахме от тях да ни покажат водещите си фигури и те ги показаха. Сега ще продължим да работим за коригирането им. Това е шаблон сега, чернова за работа и след това ще работим по нея. Надявам се да няма предсрочни избори, защото това е лошо за държавата“, обясни Борисов. Така той коригира изявлението си по-рано в Разград, че като цяло предложеният проектокабинет от ПП-ДБ „е партиен и неприемлив за нас“.
Коментарът му за покушението срещу Гешев беше, че отговаря на теорията за терористичен акт: „Всичко това е изпълнено - създава хаос, създава страх, насочено е срещу хора, семейство в случая, което и да е то, много лош акт. Освен това с бомба или с взрив са неконтролирани нещата, винаги може да пострадат още хора“.