Детска градинска люлка и комплект масичка с 4 табуретки за деца във формата на стилизирани животински глави за градина или в домашни условия донесе престижната трета комплексна награда на екипа на русенската Гимназия по дървообработване „Йосиф Вондрак“ в категорията „Мебели“ на националното състезание „Мебели, стилни мебели и дърворезба“. Негов организатор е Министерство на образованието и науката, а домакините от Хасково посрещнаха отборите на 10 професионални гимназии от страната.
Проектът е избран след конкурс на тема „Кът за детска площадка“ между учениците от 8 до 12 клас. Люлката е вдъхновена от митичния крилат кон Пегас, а табуретките са дело на творческите идеи на младите дизайнери от специалност „Интериорен дизайн“. Изработката им е дело на ученици от специалност „Мебелно производство“ от 10б и 11б класове и специалност „Художествена дърворезба“ от 9в клас.
Екипът за реализация на проекта е в състав: учителите Румен Иванов, Ивелина Микова, Мая Ванева, инж. Георги Койчев, инж.Иванка Савева, инж. Борислав Йорданов, инж. Васил Василев - учители по професионална подготовка, които организираха целия процес от подбора на проекта до изработването му.