Прокурори, следователи и съдебни служители от Русе подкрепиха главния прокурор Иван Гешев, като излязоха пред сградата на Съдебната палата. 
„Тук са всички прокурори от Окръжната прокуратура в Русе, от Районната прокуратура, следователите от Окръжен следствен отдел и съдебните служители от трите институции. Събрали сме се в подкрепа на личността на сегашния главен прокурор, който стана жертва на атентат, като той и семейството му бяха застрашени - предполагаме във връзка с работата и дейността, която извършва“, каза окръжният прокурор на Русе Георги Георгиев. 
„Ние също сме притеснени от това, че години наред ставаме свидетели на едно политическо говорене, което е в ущърб на прокуратурата и следствието като съсловие и професионална гилдия. Смятаме, че всичко това уронва авторитета ни, злепоставя ни и в крайна сметка ни прави уязвими“, заяви той. 
По думите му работата на прокурорите е да бъдат държавни обвинители и да застават срещу престъпниците вместо българските граждани, които са пострадали от престъпления.
„За да можем да вършим добре и успешно тази работа, се нуждаем и от имунитет, и от несменяемост, но и от сигурност. Тази сигурност ни се ще да я усещаме повече в българските граждани и институции. Затова сме тук днес. Ние ще продължим да си вършим работата, но очакваме подкрепа и от обществото“, каза прокурор Георгиев. 
„Благодаря на главните прокурори на всички държави, които подкрепиха българската прокуратура. Адмирации към всички колеги, магистрати от цялата страна, които в днешния ден показаха единство и защитиха независимостта на съдебната власт!“, написа няколко часа по-късно в Туитър главният прокурор Иван Гешев и публикува 4 снимки от акциите в негова подкрепа, едната от които беше от Русе.