Изключително представяне и впечатляващ успех. Така може да се определи без капка преувеличение представянето на Професионалната гимназия по промишлени технологии „Атанас Буров“ на националните състезания за „Най-добър млад инсталатор“ и „Най-добър млад изследовател“, които тази година се проведоха в Ямбол. Русенските ученици спечелиха титла и бронз в изключително престижната надпревара. Стойността на постиженията им може да се оцени истински само на фона на конкуренцията, а тя се характеризира само с една дума - жестока!
Първото място в конкурса „Най-добър млад инсталатор“ спечели отборът в състав Лъчезар Николаев Дончев, Преслав Йонков Йорданов и Ангел Пламенов Николаев, всички от XI клас. Те успяха да докажат, че са най-добри в страната, като в тежката надпревара впечатлиха журито от „Овергаз“ с най-прецизно изпълнение на поставената от журито задача  - изработка на колектор с присъединителни връзки към газов котел. Отборът демонстрира знания и умения в областта на енергетиката и газовата техника, изграждайки битови газови инсталации.
Трето място в състезанието „Най-добър млад изследовател“ спечелиха Николай Пламенов Ангелов от XII клас и Преслав Йонков Йорданов от XI клас. Отборът  представи макет на къща и улично осветление от панели (използваха възобновяеми източници на енергия) като концепция за технологично решение за „Умни градове - Енергийни системи и решения“. В крайна сметка младите русенски професионалисти успяха да се преборят с много силни противници за място на почетната стълбичка.
Организатори на състезанията бяха Министерството на образованието и науката и „Овергаз“.
„С успехите в тези национални конкурси и състезания нашата гимназия продължава да пише история. Горди сме, че сме част от това училище!“, казаха от ПГПТ „Атанас Буров“.