Новият български игрален филм „Сбогом, Джони“ разказва за битката между доброто и злото в самите нас. Лентата излиза на голям екран на 5 май, съобщават от екипа на продукцията. По думите им филмът е заснет за 24 снимачни дни.
Режисьор е Константин Буров. Историята е адаптирана от едноименния роман на сценариста Марин Дамянов.
„Сбогом, Джони“ цели да накара всеки да се замисли за трудния баланс, който трябва да поддържа у самия себе си. Красотата идва от факта, че изборът между тъмнината и светлината в душите ни е напълно свободен. Но заедно с тази свобода идва и пълната отговорност за нея“, коментират от екипа на филма.
До този момент „Сбогом, Джони“ е участвал на българските фестивали „Златна роза“, „София филм фест“, „Аполония“, както и на международните в Котбус – Германия, KinEst Fest – Италия, Cinedays European Film Festival – Северна Македония.
ИСТОРИЯТА 
Историята разказва за Кранки, който бива поставен на кръстопът, символизиращ избора между доброто и злото в самия него. Тежки решения трябва да вземе по време на своя нелек живот, да заеме позиция от кой тип хора да бъде – да убива или да се самоубие, да е верен или не на спасителя до себе си. Премеждията му са метафора за битката между тъмнината и светлината у всеки от нас.
Забележителният Джони помага на Кранки да се спаси от затвора, но след това го обсебва изцяло. Кранки се влюбва в момиче на име Ния и това създава още повече проблеми, защото Джони ненавижда любовта. Героинята и чувствата, които има между двата млади, символизират доброто у нас и борбата за него. Проблемът е, че за да се отървеш от Джони, трябва или да умреш, или да го убиеш.  
ЕКИПЪТ
В главната роля – на Кранки, е Деян Георгиев. Той е актьор, танцьор, хореограф и режисьор, като 2020 г. печели конкурса за хореографи „Маргарита Арнаудова“, а през 2021 г. е номиниран за „Икар“.
Георги Керменски, в ролята на Джони, участва във филмите „План за отмъщение”, „Отрова за мишки”, „Рибена кост“, „Земя“, „Краят на реката“ и в сериалите „Четвъртата власт“ и „Недадените“.
Християна Стоименова (Ния) е завършила актьорско майсторство при проф. Цветана Манева и доц. Снежина Петрова в НБУ през 2017 г.  Дебютът си в голямото кино прави с ролята си в „Сбогом, Джони“, като изпълнява и главните женски роли в късометражните игрални филми „Copyright“ и „Къщата“.
Участват също Тодор Танчев, Петя Силянова, Димитър Терзиев, Николай Върбанов, Диана Жечева - Досева, Петър Върбанов, Александър Димов, Павлин Петрунов.
„Сбогом, Джони“ е вторият пълнометражен игрален филм на Константин Буров след „Отрова за мишки“, който печели Награда за пълнометражен дебют на 32-рия фестивал на българския игрален филм „Златна роза“, както и награда за най-добър сценарий на Българска филмова академия през 2014 г.
Марин Дамянов е писател и сценарист, автор на сборници с разкази и романи като „Абсолютно безнаказано убийство“, „Самурай от Надежда“, „Сбогом, Джони“, „Казусът Рози“ и „Време за убиване“.  Също така е сценарист и съсценарист на редица игрални филми и документалните продукции.
/ДД