14-годишно момче от Несебър е задържано за убийството на мъж, чието тяло е открито в гориста местност в района на Ханска шатра край Слънчев бряг, съобщиха от Областната дирекция на МВР. По него, уточниха от полицията, има видими наранявания в областта на главата. Сигнал за намерения мъж е получен вчера, около 11:00 часа в несебърското управление на МВР. 
В резултат на полицейските действия на служители от отдел "Криминална полиция" - Бургас и Районно управление – Несебър е установено, че тялото е на 49-годишен гражданин на Република Северна Македония, влязъл в България на 24 януари тази година през ГКПП "Гюешево". След проведени множество оперативно-издирвателни мероприятия и процесуално-следствени действия, сред които разпити, изземване на видео записи от охранителни камери в широк периметър и др., е констатирано, че извършител на убийството е 14-годишен младеж от Несебър, който е задържан със заповед за срок до 24 часа, съобщиха от МВР. 
Според разследващите, задържаният е извършил деянието чрез нанасяне на удари с окастрен кол. Причините за извършеното убийство са в процес на изясняване. Работата по случая продължава. Очаква се по-късно днес от Прокуратурата в Бургас да обявят подробности за разследването.