Година и половина затвор при строг режим - тази присъда прочете русенският Районен съд на Венцислав Ангелов-Венци Чикагото за нападение на лекар и заплаха с убийство през януари 2022 година.
На 17 януари м.г. именно Ангелов излъчи видеото, от което стана ясно, че причината за агресията в  Ново село е поставена ваксина срещу Ковид-19, след която, по думите на Ангелов, имало трагични последици.
Сутринта около 10.30 часа Чикагото и съпругата на починал ваксиниран човек от селото влезли в кабинета на д-р Ивайло Иванов. Потърсили му сметка защо според тях той е задължил починалия мъж да се имунизира и казал ли му е докторът, че не трябва да се ваксинира с нея, ако има сърдечни проблеми.
49-годишният Димо Станев е с пет сърдечни операции и пейсмейкър. Работел в Германия 8 години, но работодателят му го предупредил, че ако не се ваксинира срещу Ковид, няма да може работи. Станев се прибрал в България и направил имунизация, но на 12-ия ден след нея починал.
След нападението д-р Иванов призна, че се чувства унизен и ще се обърне към съда.
По-късно унижението му се удвои - Ангелов даде под съд лекаря, който по думите му го бил набил и му бел нанесъл лека телесна повреда. През декември миналата година Районният съд в Русе призна медика за невинен.
Произнесената вчера присъда не е окончателна и може да се обжалва пред Окръжния съд.
На последните предсрочни парламентарни избори Централната избирателна комисия глоби Ангелов, който призова „ционистите от малката държава Израел“ да напуснат България и предвеща бесилки за Румен Радев, Бойко Борисов и Делян Пеевски. Въпреки глобите той не спря да говори за „сатанисти, ционисти, изроди и уроди“ през цялата предизборна кампания.
Ангелов бе и кандидат за президент, но ЦИК не го допусна до участие заради проблеми в документите.
През юли 2020 година спецпрокуратурата възложи на ДАНС проверка заради изнесени от него в общественото пространство антисемитски призиви, в т.ч. за насилствени и други противоправни действия срещу хора от различни етноси и религии, по време на протестите срещу правителството на Борисов и главния прокурор Иван Гешев.
Две години по-рано Чикагото бе арестуван в Германия, след като бе издирван у нас и от Интерпол. Той бе обявен за издирване на 1 февруари 2016 г. с Европейска заповед за арест, издадена от Русенската окръжна прокуратура. Преди това бе признат за виновен от Върховния касационен съд за участие в приготовление на международен канал за наркотрафик от Перу до Испания и бе осъден на 3 години и половина затвор, но избяга от страната. През юни 2019 година Чикагото беше освободен предсрочно от затвора в Белене за добро поведение.
През юни 2014 г. бе арестуван за „разпространяване на спекулативна информация с цел дестабилизиране на банковата система“, но 24 часа по-късно бе освободен без повдигнато обвинение, само с предупредителен протокол да спре тези атаки.
Бившият полицай Ангелов има няколко пъти и вече е лежал в затвора. Дали ще се върне там, тепърва ще стане ясно.                                         У