Две театрални премиери ще бележат афиша през април на драматичен театър „Сава Огнянов“. На 9 април режисьорката Росица Миновска-Деведжиева ще покаже от 18 ч в камерна зала „Слави Шкаров“ своята „Палечка“ по приказката на Ханс Кристиян Андерсен. Сценографията е на Елица Георгиева, а музиката към спектакъла е написал Пламен Мирчев-Мирона. На 14 април на голяма сцена публиката ще види премиерно драмата „Майстори“ на един от родните класици Рачо Стоянов. Постановката е на Орлин Дяков, а сценографията и костюмите - на Виолета Радкова. „Майстори“ ще бъде показана и на 22 април.
Първият истински пролетен месец ще мине и под знака на няколко гастролни участия, които със сигурност ще предизвикат интереса на русенските зрители. На 2 април малко постскриптум ще бъде отбелязан Деня на хумора и шегата, като за целта столичните комици Антон Радичев и Невена Бозукова-Неве ще разиграят комичните ситуации, събрани в пиесата на Иван Ангелов „Етажна гроздова“.
На 15 април сцената на Голямата зала в Доходното ще бъде предоставена на Асен Блатечки, Калин Врачански и техни колеги от столицата, които ще представят комедията „Смях в залата“ на Майкъл Фрейн.
Другото гостуване е на комика Христо Гърбов, който обаче играе в русенска постановка - „Помощ, жена ми е луда!“ на френския автор Жан Барбие. Спектакълът е предвиден за 23 април на Голяма сцена.
През следващия месец зрителите ще видят също и два спектакъла, в които доминантата е върху психологизма, макар и да не са лишени от комични и забавни ситуации. На 1 април ще се играе постановката на Боян Иванов „Следобедни игри“, а на 15-и - „P.S. Дъщеря ти, Ана“ на режисьора Георги Михалков.