Младежкият дом в Сливо поле стана сцена през Светлата седмица на пресъздаване на празнуването на Великден под патронажа на кмета на общината Валентин Атанасов. Главен организатор и сценарист на спектакъла беше председателката на Съюза на пенсионерите Веска Узунова, а в осъществяването му се включиха малки възпитаници на детска градина „Мечо Пух“ и група деца от читалище „Христо Ботев 1928“.
Главен герой във възстановката беше 88-годишната Данка Ангелова от Ряхово, която представи на публиката замесване, оплитане и печене на великденски козунаци и боядисване на яйца. Помагаха й снахата Надежда Тодорова, дъщерята Павлина Иванова, внучките Виолета Русанова и Грета Ковачева, правнучките Деа и Микаела Драганови, както и Стилиян Хаджийски и Яна Русанова.  
Победители в изложбата за най-красиви боядисани яйца станаха децата от четвърта група на ДГ „Мечо Пух“. Награди за най-червено яйце пък спечелиха пенсионерските клубове от Бръшлен, Борисово, Бабово и Ряхово.
Сред гостите на тържеството беше  доц. Емилия Великова от Русенския университет -координатор на проекти по Програмата на Европейския съюз Еразъм+. Тя съобщи радостната вест, че председателката на сливополската общинска организация на пенсионерите Веска Узунова получава златен медал за 15-годишната си доброволческа дейност и за участието си в проект за доброволчество в зряла възраст по Еразъм+. Председателката благодари за наградата и затова, че в дългогодишната си работа се е опирала на всички хора от общината.
 Гости на събитието бяха и представители на пенсионерски клуб „Калина“ от Русе, а поетесата  Надежда Радева от същия клуб подари на Съюза на пенсионерите в Сливо поле няколко от своите книги.

Василка АВРАМОВА
Валя ГЕЦОВА