Благотворителен турнир по любимата на поколения игра „Не се сърди, човече“ се състоя в събота в Доходното здание в Русе. Идеята беше да добре познатия с многобройните си благотворителни каузи плувец и рекордьор на Гинес Теодор Цветков. Този път целта беше със събраните средства да се подкрепят младите изпълнители от фолклорна група „4етно“, основана от преподавателя в Националното училище по изкуства Гоце Великов. Но имаше и още една цел - да се напомни на хората да прекарват повече време заедно, да говорят помежду си и да имат реални, а не виртуални преживявания.
Всеки комплект от класическата настолна игра носеше символите на Русе - Вазата в Парка на младежта, Пантеона на възрожденците, Левента и Доходното здание. в организацията помогна и Община Русе.
„В турнира участваха около 60 души от 4 до 76 години. Атмосферата беше много позитивна, щастлив съм, че всичко премина толкова добре“, каза в разговор с „Утро“ Теодор Цветков и леко повдигна завесата, че скоро готви друга благотворителна изненада.
Такса за участие в най-приятелската надпревара нямаше - всеки отдели колкото беше реши в подкрепа на „4етно“.
„Изключително съм благодарен за инициативата. Когато се подкрепя изкуство, зарядът е още по-голям“, допълни Гоце Великов.
В помощ на водената от него формация са събрани точно 1004 лева. И това е първата стъпка по пътя към една мечта - издаването на албум на „4етно“. В него, казва Гоце Великов, „ще благодарим на всички, които са ни подкрепили и вярват в нас“.