Застрахователна компания „Лев Инс“ трябва да плати 30 000 лева обезщетение за катастрофа на пешеходна пътека, при която е счупена ръката на пресичащо дете. Това разпореди Окръжният съд в Русе, но решението не е окончателно.
Инцидентът е станал на 11 октомври 2021 година около 13.50 часа. 11-годишната тогава К.Г. слизала от „Дружба 3“ към „Чародейта“. Светофарът преди бензиностанция „ОМВ“ не работел, но пешеходната пътека там също й осигурявала предимство. С това се съобразил шофьорът на движещ се в крайната дясна лента в посока Варна шофьор, който спрял и пропуснал момичето. На лявата лента обаче то било блъснато от „Джип Чероки“ - за радост със ниска скорост, 10-15 км/ч - и паднало на асфалта. Шофьорът веднага го закарал в Спешна помощ, където лекарите установили, че дясната му ръка е счупена, гипсирали я и го пуснали да се възстановява у дома. За съжаление, настъпило усложнение, детето било прието в болница, където претърпяло операция. 
Майката се обърнала към „Лев Инс“, където виновният шофьор имал застраховка „Гражданска отговорност“, но не получила никакъв отговор. Тогава потърсила справедливост в съда.
Вземайки предвид всички обстоятелства, магистратите присъдили 30 000 лева обезщетение - пълния размер на предявения иск. Застрахователят опитал да убеди съда, че в случая може да се говори за съпричиняване на катастрофата, но без успех. Дали делото ще продължи, ще стане ясно след две седмици, когато изтича срокът за обжалване на решението на Окръжния съд.