Изложба на арх. Белин Моллов показва най-известните забележителности на Видин.Експозицията е под наслов "Архитектурното наследство на Видин и други дунавски общини“ и може да се види в зала „Заемна за възрастни“ във видинската Регионалната библиотека „Михалаки Георгиев“.
Изложбата бе открита днес, в присъствието на автора, доц. д-р Йосиф Аврамов и проф. Венелин Терзиев. Сред гостите на събитието бе и кметът на Община Видин д-р Цветан Ценков.
Арх. Моллов е роден в Русе и е специалист в областта на устройственото планиране и развитие и градска среда, бил е заместник-министър на Министерството на регионалното развитие и благоустройството, участвал е в експертната група на Съвета на Европа за разработването на „Хартата на градовете“, хоноруван преподавател в Университета по архитектура, строителство и геодезия и др. Така представи автора на изложбата при откриването ѝ Десислава Иванова , директор на видинската библиотека.
Белин Моллов определи себе си като архитект-художник. Той обясни на своите почитатели, че предпочитаната техника, с която работи, е акварелът. Част от картините му, представени в изложбата, показват културно-исторически забележителности във Видин като крепостта „Баба Вида“, храма „Св. вмчк Димитър Солунски“, Синагогата, Стамбол капия и много други емблематични сгради. Арх. Моллов отбеляза, че архитектурното наследство е много важно за запазване на идентичността не само, за да привлича туристи, а за да възпитава респект към местните ценности у децата и младите хора.
Кметът на Видин д-р Цветан Ценков благодари на автора на изложбата и подчерта, че подобна изложба показва сериозно отношение към архитектурното наследство на един град. Той съобщи, че Видин е избран да бъде посетен от над 30 архитекти от френския институт „Екол дьо Шайо“, за да дадат визия на всичките красиви видински сгради, някои от които са позанемарени. Ценков обяви, че Община Видин ще закупи негови картини, за да ги подарява на свои официални гости.