Мъжкият отбор на волейболен клуб „Дунав“ ще бъде в помощ на тима с юноши старша възраст, който се готви за финалите на държавното първенство, научи „Утро“. След седмица почивка мъжете влязоха в залата, за да тренират и участват в контролни игри с младите момчета. 
Юношите на треньора Красимир Миронов намериха място сред 8-те най-добри след категорично първо място през редовния сезон в зона „Добруджа“ и убедителни победи в двата квалификационни турнира. 
Техни съперници на финалите ще са „Левски“, ВАСК, „Люлин“ /София/, „Арда“ /Кърджали/, „Черно море“ /Варна/, „Пирин“ /Разлог/, „Славия“. Отборите ще бъдат разделени в две групи по четири тима. 
Според специалистите „Дунав“ има всички шансове да се намесят в борбата за призовите места. 
„Не искам да избързвам с прогнози и очаквания. На първо четене, ако изключим състава на „Левски“, можем да победим всички други отбори. Много зависи от жребия, а и в спорта няма сигурни неща“, коментира Миронов за „Утро“. 
Мачовете за разпределение на медалите ще се играят от 3 до 7 май, като домакинството на турнира ще бъде уточнено до края на седмицата.