Цял тон ракия иззеха русенските митничари от нелегална спиртоварна, която била засечена по време на поредната варка. Съоръжението за дестилация с два казана било в къщата на 52-годишен собственик на магазин в центъра на Сеново, която всъщност била проведена по сигнал за цигари без бандерол. Г.Б. и съпругата му  Г.М. наистина търгували с цигари на черно, но на фона на откритото малко спиртно предприятие намерените 40 стека цигари силно бледнеят.
Операцията била проведена в сряда вечерта. Разследващата група към митницата отишла в магазина на 52-годишния Г.Б. и попитала има ли нелегални цигари, но Г.М. отрекла. Първоначалният оглед не открил цигари в магазина. При направения личен обиск обаче от джобовете на грейката й излезли 6 кутии от различни марки. Жената се съгласила да им предаде доброволно и останалите количества. От малък допълнителен склад Г.М. извадила найлонова торбичка, в която имало още 7 кутии цигари и ги уверила, че това е всичко. При последвалото претърсване в склада инспекторите открили още 11 стека, като 7 маскирани в мръсни найлони. Други 4 пък се намирали в микровълнова фурна.
Митничарите иззели мобилния телефон на магазинерката, за да не може да предупреди семейството си и всички заедно се отправили към дома й. Г.М. пробвала последен отчаян финт. Спряла пред съседна къща на същата улица, позвънила няколко пъти и след като никой не излязъл, закършила ръце, че си е забравила ключа, а мъжът й сигурно е заминал нанякъде. Плитката лъжа била приета с насмешка и се наложило жената все пак да ги заведе у дома си. Там инспекторите изненадали мъжа заедно с поредния клиент, на когото варял ракия. В помещението имало два казана от по 150 и 200 литра, единият от които работел на пълни обороти.
При претърсването на къщата били открити бидони с ракия от по 100 и 200 литра, разпределени на горния етаж и изпод дървата за огрев в мазето. Общото количество открита ракия е 1 тон с градуси от 47 до 50. Дължимият акциз за това количество е над 5000 лева и като за първо нарушение глобата е 10 000 лева. Ракията, лулата и капакът на работещия казан са конфискувани.
Открити са и още 90 кутии цигари. Тъй като стойността на цигарите се изчислява на 1500 лева, по случая е образувано дознание и Г.М. ще бъде изправена пред съд.