„Изпращам ги с настроение, независимо че подготовката беше ден за ден, всеки ден решавахме въпроси, но благодарение на усилията на всички, и министерство, и клуба, и цялата общественост, и състезателите, и най-вече треньорите, които, искам да подчертая, че без никакво заплащане, без никакви стипендии тренираха тези три месеца. Успяхме да осигурим условия за подготовка, имаше подготовка и най-голямата победа според мен е, че можем да участваме поне на прилично ниво“. Това каза доц. Кирил Панайотов вчера на официалната церемония по изпращане на националните състезатели по вдигане на тежести на Европейското първество по вдигане на тежести в Ереван.
В продължение на два месеца и половина близо 80 % от момичетата и момчетата от националния отбор тренираха на базата на ТСК-Русе, предоставена от доц. Кирил Панайотов, тъй като финансови неуредици във федерацията възпрепятстваха подготвителния лагер.
Най-големите надежди са свързани с русенския състезател Ангел Русев, който ще защитава европейската си титла.
„Моята нагласа е една - да съм дълги години европейски шампион отново, да победя и да правя световни рекорди отново. Съперниците - нямам големи очаквания, но в едно състезание нищо не се знае“, сподели Ангел Русев. Освен него ТСК-Русе ще бъде представен и от Дениз Данев.
„Силно казано сме готови, но при обстоятелствата,които наложиха по този начин да се проведе подготовката, се надявам поне да се вземат 3-4 медала“, каза старши треньорът Иван Иванов.